Bilder från baket på Iselsta
14 september 2008
Det här gamla sörmländska receptet på Wilmas Knäckebröd som numera
bakas traditionsenligt en gång om året på Iselsta.
|
Det sörmländska receptet på Wilmas knäckebröd |
|
En färdigjäst sats |
|
Småbitar jäser under duk |
|
Kruskavel, pickare, håltagare och brödspade är vad som behövs |
|
Pickning |
|
Dagens bakerskor: Inger och Inga-Britt
Inga-Britt visar ett alternativ till att kavla: Handknåda |
|
Stenugnen med gräddare Gert och brödspade |
|
Ligger brödet under duk blir det mjukt tunnbröd eller |
|
så häger de upp och blir hårt tunnbröd |
|
Bakgänget: Gert, Kerstin, Kalle, NN, Inger, Inga-Britt och Thord |
|
i diskussion efter dagens arbete. |
Sidan
uppdaterad 24 september 2008 SS |