Bilder från baket på Iselsta
14 september 2008

Det här gamla sörmländska receptet på Wilmas Knäckebröd som numera
bakas traditionsenligt en gång om året på Iselsta.

Se videon hur baket gick till! (hela videon kommer senare)

Det sörmländska receptet på Wilmas knäckebröd
En färdigjäst sats
Småbitar jäser under duk
Kruskavel, pickare, håltagare och brödspade är vad som behövs
Pickning
Dagens bakerskor: Inger och Inga-Britt
Inga-Britt visar ett alternativ till att kavla: Handknåda
Stenugnen med gräddare Gert och brödspade
Ligger brödet under duk blir det mjukt tunnbröd eller
så häger de upp och blir hårt tunnbröd
Bakgänget: Gert, Kerstin, Kalle, NN, Inger, Inga-Britt och Thord
i diskussion efter dagens arbete.

 

Sidan uppdaterad 24 september 2008 SS